Súľovské vrchy, Žibrid a Budzogáň

Po dlhšom čase sme opäť zavítali do Súľovských vrchov, tentokrát sme sa však vybrali na opačnú stranu známeho skalného hrebeňa. Po tom, čo sme si v obci Jasenové spontánne zatancovali priamo na ulici s maskami z fašiangového pochodu, vyšliapali sme na druhý najvyšší vrch v Súľovských vrchoch s mohutnými bralami – Žibrid (867 m).

V jeho neďalekom okolí sme navštívili aj skrytý a povesťami opradený „obrov skalný kyjak“ – Zbyňovský budzogáň (725 m), ktorý je zaradený medzi 7 najkrajších prírodných krás na Slovensku. Zo zeme sa nám ho síce nepodarilo vykývať, to ale nevadí. Nakoniec, nepodarilo sa to ani samotnému obrovi. Zo zážitkov z tohto čarovného miesta však budeme čerpať pozitívnu energiu ešte dlhý čas.

Potešilo nás, že v našom prípade sa nepotvrdili ani prognózy o neprajnom daždivom a veternom počasí. Spŕchlo nám až na konci trasy, na čo sme v Rajeckých Tepliciach rýchlo zabudli pri dobrom jedle a pití.

Milí Jampáci, ďakujeme za Vašu účasť, odhodlanosť a disciplínu. Trasa bola v zimných podmienkach miestami náročnejšia, no vybojovali ste to. Tešíme sa na ďalšie zážitky s Vami. Fotky nájdete v našej FOTOGALÉRII. 

Váš TK JAMP – Peter, Jožko, Oliver a Daša